YRITYS

Puutavaraliike J. Alanko Oy Yrityksellä on yli 20-vuoden kokemus laadukkaan, jalostetun puun toimittamisesta niin teollisuuteen, rakennusliikkeille kuin yksityishenkilöillekkin.
Yrityksellä on kolme toimipistettä Etelä-Pohjanmaalla; Laihian pääliike, Kauhajoen ja Närpiön sivuliikkeet. Laadukasta puutavaraa on siis mahdollisuus ostaa kolmelta eri paikkakunnalta.
Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 noin 2,5 miljoonaa euroa.

PUUTAVARALIIKE J. ALANGON HISTORIIKKI

Taustatietoa
Vuonna 1979 Jari Alanko meni heti armeijan suoritettuaan töihin Kaskisiin silloiseen Kaskisten Puutavaraan. Firma vaihtoi nimeään sekä omistusmuotoaan moneen kertaan; -Botnia Wood, -Metsä Timber, Finnforest ja nykyään Metsä Wood. Vuonna 1995 Jari ja Tarja Alanko perustivat avoimen yhtiön, jonka nimeksi laitettiin Puutavaraliike J. Alanko & Kumpp. Yhtiö alkoi toimimaan Laihialla omaisuudenhoitoyhtiö Arsenaalin omistamissa halleissa aluksi vuokralaisena. Maapohja halleineen ostettiin yhtiölle vuonna 1997.

Osakeyhtiöksi firma muutettiin 1997-vuoden lopussa. Jolloin nimeksi tuli Puutavaraliike J. Alanko Oy, ja omistajina perheyhtiössä olivat Jari ja Tarja Alanko.

Vuoden 1998 lopussa J. Alanko Oy osti Kauhajoelta puutavaraliikkeen. Ostetun Liikkeen nimi oli silloin Kauhajoen Puutavara Oy, ja omistajana toimi Timo Rinne.

Vuonna 2001-2002 valmistettiin muutama omakotitalo myyntiin Laihialle.

Vuoden 2002 syksyllä Kiinteistöyhtiö J. Alanko osti Teuvalta entisen Sokoksen kiinteistöt ja maapohjan Antti Uusi-Kyynyltä. Puutavaraliike J. Alanko Oy siirtyi vuokralle Kiinteistöyhtiön omistamiin tiloihin.

Vuoden 2006 lopulla Puutavaraliike J. Alanko Oy osti Närpiöstä puutavaraliikkeen, jonka nimi oli Närpiön Rakennuspuu. Omistajana toimi Rooger Roos.

TUOTTEET

Tuotevalikoimistamme löytyy mm. lankkua, lautaa, paneelia, joita on sahattuna, höylättynä, jyrsittynä, kyllästettynä, lämpökäsiteltynä, hienosahattuna, maalattuna, valkolakattuna. Liimapuu -pilarit ja palkit sekä kertopuu -pilarit ja palkit Myös listoista on hyvä valikoima.

Meillä on myös omaa mökkituotantoa. Valmistamme huvimajoja, varastoja, leikkimökkejä, autokatoksia, autotalleja, Saunoja sekä puucee'tä.

TOIMIMME KOLMELLA PAIKKAKUNNALLA:

Laihialla
Kauhajoella
Teuvalla
Närpiössä

TUNNUSLUKUJA

Perustettu vuonna 1995
Yli 20-vuoden kokemuksella
Liikevaihto vuonna 2016 n. 2,5 miljoonaa euroa
4 toimipistettä